​BCC betaalde miljoenen voor overname

BCC heeft een miljoenenbedrag neergelegd voor de overname van achttien elektronicawinkels van concurrent HiM Retail. Moederbedrijf Darty gaf vorig jaar 9,8 miljoen euro uit aan overnames, voornamelijk aan deze winkels van Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics. Dat laat het Franse concern weten bij de bekendmaking van zijn jaarcijfers.

De achttien winkels werden in februari aan het winkelbestand van BCC toegevoegd, met als doel de marktpositie te verstevigen. BCC beschikt inmiddels over 75 winkels in ons land. De meeste overgenomen vestigingen zijn inmiddels omgebouwd en laten volgens Darty een gemiddelde omzetgroei van vijftien procent zien.

BCC ziet verder onder een nieuw managementteam zijn resultaten steeds verder verbeteren, waarbij het herstel aan het eind van vorig jaar werd ingezet. De vergelijkbare omzet is gestegen, terwijl er marktaandeel gewonnen is in de grote productcategorieën en de brutomarge is verbeterd.

De van HiM Retail overgenomen winkels waren afgelopen boekjaar goed voor acht miljoen euro aan omzet. Voor het huidige boekjaar wordt een bedrag van 45 miljoen euro verwacht.

Samen met de zestig winkels van Vanden Borre in België zette BCC in totaal 698,6 miljoen euro om, een stijging van 1,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Darty zag zijn omzet als groep met 3,2 procent toenemen naar 3,5 miljard euro. De winst kwam uit op 74,9 miljoen euro, waarvan 14,8 miljoen in Nederland en België werd gerealiseerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!