Zweedse plantenwinkel test Nederlandse beacons

Een Zweedse plantenzaak start een pilot met een Nederlandse ontwikkelaar waarbij consumenten via iBeacons realtime inzicht hebben in prijzen die gebaseerd zijn op de versheid van het groen. Plantenzaak Partiplantskolan in de supermarkt van Coop in Karsborg werkt hiervoor samen met de Nederlandse ontwikkelaar Snakeware die de technologie ontwikkelde.

Stickers in de winkel wijzen consumenten op het bestaan van de app en het belang van het aanzetten van hun bluetoothverbinding. “Consumenten worden vervolgens vaak positief verrast met lagere prijzen dan dat zij in eerste instantie op het kaartje zien”, aldus partner Ate van der Meer van Snakeware. De technologie neemt volgens hem het winkelpersoneel veel werk uit handen. “Het afprijzen van bloemen en planten is tijdrovend en wordt regelmatig vergeten. Dat is wel nodig naarmate de versheid afneemt.” 

Wanneer de pilot succesvol verloopt wordt het iBeacon-platform van Snakeware naar meer plantenwinkels in Europa uitgerold. Daarnaast werkt de ontwikkelaar momenteel aan een white label-versie van hun platform. Hiermee kunnen retailers die al een app hebben de iBeacon-technologie van Snakeware in de eigen app verwerken.

RetailTrends