Belevingscentrum in Ede mag geen fietsen verkopen

Vanuit het belevingscentrum De Fietser in Ede dat in de zomer van 2015 zijn deuren opent, mogen geen fietsen worden geleverd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de Gelderse plaats besloten. Wanneer de gemeenteraad daar donderdag mee instemt, mag er op geen enkele manier fietsen vanuit het Fiets Experience Center verkocht worden.

Het belevingscentrum komt uit de koker van fabrikant Accell Group, die onder meer de fietsen van de merken Batavus en Sparta produceert. In de fabriekshal van voormalig kunstvezelbedrijf Enka kunnen consumenten straks ontdekken hoe de vervoersmiddelen in elkaar zitten en bestellen. Daarnaast komt er een restaurant en museum.

Na een hoorzitting waarbij lokale fietswinkels hun bezorgdheid uitten, is besloten het bestemmingsplan zodanig aan te passen zodat er geen fietsen kunnen worden verkocht. “Bestellen mag wel, maar leveren niet. Er zullen geen fietsen over de toonbank gaan”, aldus wethouder Johan Weijland. De lokale fietswinkels vrezen echter voor lagere marges als consumenten fietsen bestellen bij het belevingscentrum, die vervolgens via dealers worden geleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!