Boekenvoordeel zet FRS.nl niet in als webshop

Boekenvoordeel blaast de onlineverkoop via de webwinkel van Free Record Shop geen nieuw leven in. De nieuwe eigenaar gebruikt de website alleen om aandacht te vragen voor het filmassortiment dat sinds afgelopen zomer in zijn winkels is opgenomen.

Boekenvoordeel nam de webwinkel over na het tweede faillissement van Free Record Shop. Daarvoor werd de webshop beheerd door boekenclub ECI, dat eveneens failliet werd verklaard. Sinds de overname stond op FRS.nl dat 'er wat gaat gebeuren', maar dat de precieze plannen in een later stadium bekend werden gemaakt.

Op de website staan nu films weergegeven die tijdelijk in prijs zijn verlaagd. Evenals bij de winkelzoeker wordt daarbij doorgelinkt naar de website van Boekenvoordeel. De films zijn te koop in de 120 shop-in-shops van Free Record Shop, die sinds afgelopen zomer in alle filialen van de winkelketen zijn geïntegreerd.

De curatoren van het failliete Free Record Shop gaan verder de inboedel van het sorteer- en distributiecentrum online veilen. Dat moet worden gezien ‘als een laatste droevige ‘afronding' van het Free Record-imperium en kenmerkend voor een industrie onder vuur.’ “De sorteer en verpakkingsmachines zouden niet misstaan bij een wat grotere webshop”, aldus veilingmeester Jeroen Bolweg van Troostwijk Veilingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!