DHL opent eerste Nederlandse pakketautomaat

DHL heeft in Utrecht zijn eerste Parcelstation van Nederland geplaatst. Deze winter neemt de logistiek dienstverlener nog circa twintig pakketpunten in gebruik. In de loop van 2015 zal dat aantal aanzienlijk uitbreiden.

Consumenten kunnen bij de pakketpunten terecht voor het ophalen of afleveren van pakketjes. Klanten van onder meer wehkamp.nl die een online order bij een Parcelstation laten bezorgen, ontvangen een sms-code waarmee het kluisje waarin hun bestelling ligt kan worden geopend.

Klanten die een pakketje willen verzenden via de DHL-dienst krijgen door het scannen van het thuis geprinte etiket toegang tot een van de kluisjes. DHL haalt deze pakketjes vervolgens op en verzorgt de bezorging.

In Duitsland is de service de afgelopen jaren op grote schaal uitgerold. Inmiddels kan de Duitse consument bij meer dan 2650 Parcelstations terecht. Het Parcelstation in Utrecht is geplaatst bij het hoofdkantoor van DHL Parcel aan de Reactorweg. Verder zullen de pakketkluizen bij onder meer tankstations en openbaar vervoer-stations worden geplaatst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!