Belangstelling voor doorstart van Mega Food Stunter

Verschillende partijen zien kansen om het failliete Mega Food Stunter nieuw leven in te blazen. De winkelformule werd opN 28 oktober failliet verklaard. “Mega Food Stunter bediende toch een niche waarvoor in de markt belangstelling is”, laat curator Gerard Beernink weten aan RetailNews.

De interesse voor de dumpsuper is volgens Beernink nog onvoldoende concreet om er al conclusies aan te verbinden. Belangstellenden kunnen zich dan ook nog steeds bij hem melden. Het onderzoek naar de toedracht van het faillissement is nog gaande. De eerste bevindingen worden volgende week verwacht, aldus de curator. “Wat al wel duidelijk is, is dat de keten in korte tijd veel niet-rendabele winkels heeft opgericht.”

Van de vier vennootschappen binnen de holding zijn Ice Cold Concepts bv en Ice Cold Concepts Facilities bc failliet verklaard. De andere twee die zich richten op transport en opslag zijn niet gefailleerd.

Consumenten konden bij de discountketen terecht voor de overproductie van A-merken, tegen een prijs die net boven die van de voedselbank lag. Ten tijde van het faillissement beschikte Mega Food Stunter over circa achttien vestigingen. Daarvan zijn de filialen in Deventer en Almelo nog geopend. Deze winkels worden geëxploiteerd door zelfstandig ondernemers en vallen buiten het faillissement, aldus de curator.

Er is een markt voor dumpsupers, zegt Dirk Mulder, sector head food, retail en wholesale consumer van ING. Het is volgens hem echter lastig om een dumpformule uit te bouwen tot een keten. Dat heeft onder meer te maken met de professionalisering van inkoop en logistiek die dan vereist is. "Het valt niet mee om tien filialen te moeten bevoorraden met de restpartijen van één bakker.” Lees op RetailWatching drie visies op de levensvatbaarheid van dumpsupers op de lange termijn. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends