Halfords doet deuren toch dicht

De vergevorderde onderhandelingen met een overnamekandidaat hebben vooralsnog niet geleid tot een doorstart van Halfords. De circa negentig winkels van de failliete keten zijn vanaf dinsdag gesloten. Dat laat een woordvoerder maandagavond weten.

Het personeel heeft tijdens een bijeenkomst in Ede te horen gekregen dat zij uit dienst zullen treden. Het UWV betaalde de afgelopen zes weken hun loon door in afwachting van een doorstart. Nu de uitkeringsinstantie de betalingen door het bereiken van de maximale termijn staakt kunnen de winkels niet langer openblijven. Ook de webwinkel is inmiddels offline. De 28 franchisewinkels van Halfords blijven wel geopend.

De curatoren lieten eerder nog weten op hoofdpunten een akkoord te hebben bereikt voor een doorstart. Nog altijd stellen zij in gesprek te zijn met ‘een serieuze overnamekandidaat die zich pas in een zeer laat stadium heeft gemeld’. Welke partij dat is wordt niet bekendgemaakt. In de loop van volgende week komt er meer duidelijkheid, aldus de woordvoerder.

Mocht het alsnog tot een doorstart komen dan zal een deel van het personeel naar verwachting bij de overnemende partij in dienst treden. Als alle winkels dicht blijven worden medewerkers gevraagd om te assisteren bij de verdere afwikkeling van het faillissement, bijvoorbeeld voor een opheffingsuitverkoop. Bij Halfords werkten voor het faillissement ruim vijfhonderd mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!