Halfords-franchisers kijken naar nieuwe inkoopclub

De franchisevereniging van Halfords heeft contact gezocht met inkooporganisaties voor het geval een doorstart van de winkelketen uitblijft. Zo is onder meer gesproken met Euretco, Hartje, ZEG en Bike & Retail, zegt bestuurslid Pieter Bruin in Het Financieele Dagblad. “Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt.”

De curatoren van de failliete winkelketen maakten maandagavond bekend dat een doorstart voorlopig van de baan is. Een Amerikaanse gegadigde zou de financiering niet rond hebben gekregen, terwijl andere geïnteresseerde partijen die met dertig tot zestig winkels doorwilden geen groen licht kregen van de curatoren. Momenteel onderhandelen zij nog met één serieuze partij, die zich in een laat stadium zou hebben gemeld.

Behalve de winkels is ook het hoofdkantoor van Halfords in Veenendaal sinds dinsdag gesloten. De 22 franchisenemers die samen 28 van de 118 winkels exploiteren zijn echter niet bang voor lege schappen, zegt Bruin. De laatste weken is er volgens hem veel tijd gestoken in het maken van afspraken met leveranciers.

Bruin hekelt de communicatie van de curatoren, die de afgelopen weken juist lieten doorschemeren dat een doorstart van het concern nabij was. De ondernemers zijn gefrustreerd dat zij slecht op de hoogte gehouden worden. “Waarom we zo slecht geïnformeerd worden, is voor ons ook een groot raadsel.”

De curatoren verwachten in de loop van volgende week meer duidelijkheid te geven over een eventuele doorstart van Halfords.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!