Vrees voor files rond nieuwe outlet in Zoetermeer

Het plan van Provast om een outletcenter in het centrum van Zoetermeer te openen stuit op kritiek van bewoners. Die vrezen dat er forse files ontstaan rond het koopjescentrum, dat jaarlijks twee miljoen mensen moet trekken.

Projectontwikkelaar Provast maakte vorige week de vergevorderde plannen bekend om op de plek van het Zoetermeerse Woonhart een factory outlet center met de naam Holland Outlet Mall te openen. Daarvoor wordt het bestaande overdekte winkelcentrum uitgebreid met zevenduizend vierkante meter naar dertigduizend vierkante meter. In het centrum moeten brandstores van hoogwaardige merken komen, die tegen outletprijzen te koop zijn.

Provast was eerder betrokken bij de bouw van de Markthal in Rotterdam. De gemeente en provincie zijn volgens het bedrijf positief over zijn nieuwste plannen, mede omdat het een binnenstedelijke ontwikkeling betreft. De plannen voor het outletcentrum Bleizo werd eerder nog afgeschoten door de Provinciale Staten van Zuid-Holland uit angst voor leegstand in de binnenstad van Zoetermeer.

De planning is dat de bouw start in 2016 en het outletcenter eind 2018 opent. Provast werkt nog aan de verkeersstromen, laat vastgoedontwikkelaar Walther van Leeuwe weten in het Algemeen Dagblad. “Voor de bezoekers uit de richting Leiden moeten we inderdaad nog een oplossing vinden.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends