Utrechtse AH niet meer tot middernacht open

Albert Heijn moet zijn filiaal aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht ’s avonds eerder sluiten om overlast voor omwonenden tegen te gaan. De winkel is momenteel zeven dagen per week tot middernacht geopend. Vanaf 25 januari zal de drukbezochte vestiging al om 22:00 uur zijn deuren sluiten.

Franchisenemer Arjan Konincks zegt teleurgesteld te zijn over het besluit van de gemeenteraad, zo schrijft Distrifood. Konincks kreeg in 2012 ontheffing voor de bijzondere openingstijden. Daardoor trekt de winkel na tien uur ‘s avonds mensen uit heel Utrecht aan, wat volgens de buurt zorgt voor verkeersdrukte en geluidsoverlast van luidruchtige klanten. Ook worden auto’s regelmatig fout geparkeerd en raken auto’s van omwonenden vaak beschadigd. Daarnaast zou de drukte aantrekkelijk zijn voor drugsdealers.

De gemeente heeft eerder geprobeerd de overlast te beperken door middel van meer toezicht. Ook heeft Konincks zelf toezichthouders ingezet. Toch wordt de nachtrust volgens de gemeente structureel verstoord, waardoor de ontheffing zal vervallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!