Streeksupermarkt Hajé slaat niet aan

De supermarkt van restaurantketen Hajé langs de A27 bij Nieuwegein trekt een halfjaar na zijn opening weinig klanten. “Ik ben er de afgelopen maanden met regelmaat geweest en zat er dan met kromme tenen”, aldus een projectcoördinator Wouter van Hemert in het Algemeen Dagblad.

De streeksupermarkt maakt deel uit van een complex met restaurant en hotel en is onderdeel van het Streektransferium Linieland. In de winkel zijn lokale, biologische en duurzame producten te koop. Veel van die producten belanden uiteindelijk echter bij de Voedselbank, ziet bedrijfsleider Rob van Overbeek. De verspilling van de streeksupermarkt is volgens hem enorm.

Hajé heeft inmiddels een specialist in de arm genomen en gaat verder het assortiment aanpassen. Zo komt er meer kaas en koffie in de winkel te liggen, producten waar het concern volgens van Hemert goed in is. “En scherpe aanbiedingen. Het prijsniveau moet naar beneden.”

Hoewel de projectcoördinator nog altijd gelooft in de kansen van het concept, zet onderzoeksdirecteur Gertjan Slob van Locatus juist vraagtekens. De locatie langs de snelweg is volgens hem vooral een plek voor een wegrestaurant. Juist de mensen die meer uitgeven in streeksupermarkten zijn volgens hem geen ‘verstokte automobilisten’. “Die komen liever met de fiets of met het openbaar vervoer.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends