Halfords-franchisers overwegen nieuwe naam

De franchisenemers van Halfords gaan door onder een andere naam als de failliete winkelketen geen doorstart maakt. Dat laat Marc Hogendoorn van de winkel in Zeist weten in het Algemeen Dagblad.

Halfords werd begin oktober failliet verklaard, maar wist vooralsnog geen doorstart te realiseren. De curatoren stellen nog altijd in onderhandeling te zijn met een serieuze overnamekandidaat, maar de 102 eigen winkels zijn inmiddels gesloten. De 28 franchisewinkels vielen buiten het faillissement.

De franchisenemers gaan ‘hoe dan ook door’, laat Hogendoorn weten. De gesprekken met de overnamekandidaat naderen de eindfase. Mocht Halfords niet de gewenste doorstart krijgen, dan willen de franchisers volgens hem gezamenlijk onder een andere naam verder.

Vorige week werd al bekend dat de franchisevereniging van Halfords contact heeft gezocht met inkooporganisaties voor het geval een doorstart van de winkelketen uitblijft. Zo is onder meer gesproken met Euretco, Hartje, ZEG en Bike & Retail. “Maar je zit daar met een dubbel gevoel aan tafel als nog niet duidelijk is of er een doorstart komt”, liet bestuurslid Pieter Bruin weten in Het Financieele Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!