Halfords maakt definitief geen doorstart

De circa honderd eigen vestigingen van de failliete winkelketen Halfords blijven dicht. Een doorstart is definitief van de baan, zo maken de curatoren Rinke Dulack en Robbert Roeffen donderdag bekend.

Halfords werd begin oktober failliet verklaard, waarna de winkels zes weken openbleven. Hoewel de curatoren lieten weten dat er op hoofdpunten overeenstemming was bereikt met een overnamekandidaat, bleef een doorstart uit. Ook de interesse van een potentiële kandidaat die zich op het laatste moment meldde is volgens de woordvoerder op niets uitgelopen.

De afgelopen periode is er volgens hem intensief overleg gevoerd met een aantal gegadigden. Die partijen voldeden echter niet aan de minimale voorwaarden die de curatoren hadden gesteld. “Er rest thans geen ander scenario dan de nog aanwezige voorraden uit de winkels te verkopen.”

Halfords was sinds 1973 op de Nederlandse markt actief. Behalve circa honderd eigen vestigingen zijn er 28 franchisewinkels in ons land, die niet onder het faillissement vallen. Zij overwegen nu door te gaan onder een nieuwe naam. Daarnaast voerde de franchisevereniging al gesprekken met andere inkooporganisaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!