Modeketen Mexx failliet verklaard

De Nederlandse modehuisketen Mexx is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Het faillissement treft de vennootschappen Mexx Europe International, Mexx Holding Netherlands, Mexx Europe en Mexx Europroduction, die samen nagenoeg het hele concern vormen.

Mexx beschikt over meer dan driehonderd winkels in vijftig landen, veelal in samenwerking met franchisenemers. In totaal werken 1500 mensen bij het modeconcern.

De winkels van Mexx blijven voorlopig geopend, zo laat curator Frits Kemp weten in Het Financieele Dagblad. Zo kunnen de voorraden verkocht worden, terwijl de zoektocht naar doorstartkandidaten gestart wordt. “Ook daarvoor is het beter dat de winkels zo lang mogelijk openblijven.”

Mexx is eigendom van het Amerikaanse private equitybedrijf The Gores Group, dat in 2011 nog 85 miljoen dollar betaalde voor een belang van 82 procent. Het overige deel is in handen van modehuis Liz Claiborne, dat de keten in 2001 overnam van oprichter Rattan Chadha.

De modeketen heeft het al jaren moeilijk, volgens de curator doordat er onvoldoende aansluiting met het jonge publiek is. Mexx trekt vooral klanten van 45 tot 55 jaar, die de afgelopen jaren met het concern zijn meegegroeid. “Voor een modeketen mag dat niet de enige doelgroep zijn.”

Mexx sloot in 2013 al zijn flagshipstore in de Amsterdamse Kalverstraat, waar de keten twintig jaar gevestigd was. Daarnaast werd eerder dit jaar de webwinkel gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!