Opnieuw nieuwe eigenaar voor modemerk Mexx

Opnieuw nieuwe eigenaar voor modemerk Mexx

HVEG Fashion Group neemt RNF Group, bekend van onder meer het internationale modemerk Mexx, over. RNF-oprichters Ferry Helmer en Ron Janssen blijven aan als aandeelhouders en onderdeel van de directie.

RNF Group is een speler in de schoenen- en kledingindustrie, met eigen merken als Shabbies en Fred de la Bretoniere en licenties van onder meer de merken Umbro en Pantofola d’Oro. Het bedrijf verwierf in 2017 de wereldwijde rechten van Mexx. Het modemerk, dat sinds de oprichting in 1986 meerdere keren van eigenaar is gewisseld en in 2014 na een faillissement een doorstart maakte, richt zich op kleding, schoenen en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen.

HVEG Fashion Group ziet in de overname een versterking van haar positie en de ambitie om een one-stop-shop te creëren. Het bedrijf, dat bestaat uit een aantal Nederlandse en Duitse mode- en accessoires bedrijven, ontwikkelt en produceert in opdracht private label mode voor dames, heren, kinderen, baby’s en accessoires. Ook voert HVEG een aantal merken zoals MAGIC Bodyfashion, Sassa, Bamboo Basics en Brams Paris. “De producten, merken en licenties die RNF voert zijn sterk aanvullend op die van HVEG, terwijl zij vergelijkbare markten bedienen in West en Oost-Europa. De bundeling van beide bedrijven zal onze propositie naar klanten enorm versterken. Ook zien we volop mogelijkheden om het merk Mexx verder te ontwikkelen de komende jaren”, aldus Mike van Snek, ceo van HVEG.

Na de overname, die wordt begeleid door Marktlink, bedraagt de gezamenlijke omzet in 2024 circa 285 miljoen euro, exclusief de omzet van de Mexx-licenties. Bij de combinatie werken straks circa 530 medewerkers. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!