Ahold rondt Duitse testfase af

Ahold heeft na een testperiode van twee jaar besloten twee van zijn zes AH to go-winkels in Duitsland te sluiten. Daarnaast worden er komend jaar drie nieuwe vestigingen geopend, laat Mathias Gehle van Ahold Duitsland weten tegenover het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung.

Ahold opende in de herfst van 2012 zijn eerste vestiging in Aken, waarbij de ambitie werd uitgesproken om eind 2013 tien winkels van AH to go te hebben. Begin dit jaar werd op het treinstation van Duisburg echter pas de zesde winkel geopend.

De eerste winkel in Aken gaat net als de vestiging in Essen dicht, laat Gehle weten. De supermarktketen weet volgens hem inmiddels op welke locaties de formule werkt, en waar niet. “In voetgangerszones werkt ons concept niet”, wijst hij naar winkels in Aken en Essen. Er zijn volgens hem wel genoeg passanten, maar de huurprijzen zijn te hoog.

Ahold gaat zich nu richten op stations en winkels in de buurt van kantoren. Daarnaast zou de retailer in gesprek zijn voor de opening van vestigingen op tankstations.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!