Macintosh betrokken bij gesprekken over Halfords

Macintosh Retail Group zat bij de gesprekken die de curatoren van Halfords hebben gevoerd met geïnteresseerde partijen. Dat heeft concerndirectielid Pat Hünen vrijdag laten weten, aldus De Financiële Telegraaf.

Macintosh, dat Halfords in 2013 verkocht aan de algemeen directeur en een lening van 9,5 miljoen euro meegaf, zat bij de gesprekken vanwege zijn pandrecht op voorraden en bankrekeningen van Halfords. Het retailconcern had een voorkeur voor een doorstart van zijn voormalige dochterbedrijf, maar sinds vorige week is die optie definitief van de baan.

“Het pandrecht op voorraden en bankrekeningen worden nu te gelde gemaakt. We hebben een goede verwachting dat er substantiële bedragen uitkomen”, aldus Hünen. Hoewel de lening aan Halfords in de boeken is afgewaardeerd tot 6,4 miljoen euro, bedraagt de vordering van Macintosh 9,5 miljoen euro. Hünen weet niet of het pandrecht voldoende is om het volledige bedrag terug te krijgen.

Macintosh was niet betrokken bij de beslissing om een potentiële koper af te wijzen. Die partij kon volgens de curatoren niet aan hun minimale voorwaarden voldoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!