Lidl gaat gratis schoolfruit verstrekken

Lidl gaat op vijfhonderd basisscholen in ons land fruit leveren, zodat kinderen drie keer per week gratis fruit krijgen. Het ministerie van Economische Zaken en de discountketen hebben hiervoor een overeenkomst gesloten tot het einde van het schooljaar.

Lidl werkt voor de levering van het schoolfruit samen met haar bestaande groente- en fruitleveranciers. De levering van het schoolfruit zal plaatsvinden vanuit de vijf distributiecentra van de supermarktketen in ons land. Lidl investeert naar verluidt enkele tonnen in het project. Exacte cijfers maakt de supermarktketen niet bekend. De discounter heeft laten weten het project na afloop van dit schooljaar voort te willen zetten.

Begin november kwam een einde aan het schoolfruitproject dat 350 duizend basisschoolleerlingen van fruit voorzag. De leveranciers verenigd in Schoolfruit.nu trokken zich terug nadat het ministerie niet aan hun nieuwe eisen wilde voldoen. Schoolfruit.nu noemt het tegenover de Volkskrant 'schandalig' dat het ministerie de eerdere telers 'compleet buitenspel' heeft gezet door samen te gaan werken met Lidl. Het is volgens de organisatie een afgang voor de Nederlandse sector dat de overheid kiest voor een multinational in plaats van voor lokele producenten.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!