Euretco wil voorbeeld nemen aan IKEA

Euretco ziet mogelijkheden om bepaalde winkelformules te integreren in de onlangs overgenomen bouwmarkten van DGN retail. Met name Decorette en meubelzaken die zijn aangesloten bij de retailserviceorganisatie zijn daarvoor een optie. Dat laat ceo Harry Bruijniks weten in vakblad Mix.

Bruijniks wil de ondernemers van Hubo, Multimate en Fixet niet alleen laten profiteren van de synergie aan de achterzijde, maar ook aan de voorzijde. “Een formule als IKEA verkoop toch ook alles?”, vraagt hij zich hardop af. “Ook in dhz krijg je parallellisatie van assortimenten, dus waarom maak je dan geen gebruik van de bestaande opties?” Daarbij noemt hij shop-in-shops van woonwinkelketen Decorette als concreet voorbeeld.

De drie dhz-formules zijn sinds eind oktober in handen van Euretco, dat alleen doorgaat met Hubo en Multimate. Tweederde van de Fixet-ondernemers heeft gekozen voor een overgang naar Hubo, terwijl eenderde zijn winkel ombouwt tot Multimate. “Voor de grotere Fixets die de overstap naar Hubo willen maken, denken we aan een multiformatinvulling”, aldus Bruijniks.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!