Elektronicawinkels BCC blijven verliesgevend

Elektronicaketen BCC heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar opnieuw rode cijfers geschreven. Het verlies kwam echter fors lager uit dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van het Franse moederconcern Darty.

Hoeveel het verlies van BCC nog bedraagt, maakt Darty niet bekend. Over het vorige boekjaar liet het retailconcern al weten dat het verlies iets lager uitviel dan een jaar eerder. Doordat de Belgische winkels van Vanden Borre wel winstgevend zijn, draaide deze divisie in de zes maanden tot en met oktober een winst van 3,3 miljoen euro. Vorig jaar lag dat bedrag nog op 1,1 miljoen euro.

De omzet van de 117 vestigingen van BCC en Vanden Borre kwam in het eerste halfjaar uit op 327,6 miljoen euro, ruim vijf miljoen meer dan in 2013. De vergelijkbare omzet lag 0,8 procent hoger dan vorig jaar, terwijl de onlineverkopen met dertien procent toenamen. Bijna twaalf procent van alle omzet wordt nu online geboekt.

BCC zag onder leiding van een nieuw management zijn marktaandeel in het eerste halfjaar oplopen in vrijwel alle grote productcategorieën. Daarnaast maakte de winkelketen bekend achttien vestigingen van concurrent HiM Retail over te nemen. “De voorgenomen overname in Nederland zal onze marktpositie verstevigen en de terugkeer naar winstgevendheid versnellen”, reageert ceo Régis Schultz van Darty.

Het Franse retailconcern zag zijn totale omzet met 3,5 procent toenemen naar 1,64 miljard euro. De winst kelderde van 22,6 naar 13,9 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!