Markthal Rotterdam ziet eerste ondernemers vertrekken

De eerste ondernemer uit de Rotterdamse Markthal moet het faillissement aanvragen. Coöperatie Buutegeweun bracht streekproducten uit Goeree-Overflakkee aan de man, maar de omzet viel tegen. Dat zegt directeur Hans Schröder van projectontwikkelaar Provast tegen het Algemeen Dagblad.

Zo'n dertig tuinders, boeren, bakkers en vissers uit het Zuid-Hollandse eiland waren bij de coöperatie aangesloten. Zij gaan binnenkort bespreken of een doorstart in de Markthal mogelijk is. Ze beschikken echter niet over voldoende retailkennis, stelt Schröder. De tweejarige huurovereenkomst zal volgens hem bij faillissement ontbonden worden.

Eerder werd al bekend dat de vegetarische winkel Arq per 1 januari uit de foodhal vertrekt, omdat zijn tijdelijke contract afloopt. Ook de snoepwinkel zal plaatsmaken voor een nieuwe ondernemer, zegt Schröder. “Je moet geen snoep in bakjes verkopen, dat werkt niet.”

Verder zette Slagerij J&S zijn kraam te koop op Marktplaats. Eigenaar Joey Kemp wil van zijn unit af, omdat hij de Markthal weinig kansen toedicht voor de lange termijn. “Ik geef je op een briefje dat over twee jaar dertig van de oorspronkelijke huurders zijn verdwenen.” Hij zoekt een koper voor zijn inventaris en contract, dat nog tien jaar doorloopt tegen een huur van 9800 euro per drie maanden.

De advertentie is inmiddels van Marktplaats verwijderd. De verkoop was volgens Markthal-directeur Maarten van Lier illegaal, omdat de huurder volgens het contract eerst met hem in overleg moet gaan. Daarnaast zegt hij zich niet in de uitlatingen van Kemp te herkennen. “Na drieënhalve maand, met zoveel bezoekers, dit soort dingen gaan roepen, dat geeft geen pas.” Tijdens de week voor Sinterklaas trok de hal zo’n 160 duizend bezoekers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!