FAME gooit pop-upstores dicht

Entertainmentzaak FAME sluit in januari zijn laatste drie tijdelijke winkels. Het voormalig zusterbedrijf van Free Record Shop behoudt alleen zijn winkel in Amsterdam. Dat laat eigenaar Arthur ter Braak weten aan Entertainment Business.

FAME maakte na het eerste faillissement van Free Record Shop in de zomer van vorig jaar een doorstart. Sindsdien werden in plaatsen als Schiedam en Spijkenisse tijdelijke winkels geopend. Zo wilde Ter Braak onderzoeken of een entertainmentwinkel in de plaatsen levensvatbaar was. “Dat is jammer genoeg niet zo gebleken.”

De laatste winkels in Spijkenisse, Tiel en Uden gaan komende maand dicht. “De droevige conclusie is dat je tegenwoordig een bedrijf niet meer kunt draaien op enkel schijfjes”, aldus Ter Braak. Ook goede huurvoorwaarden maken volgens hem geen verschil.

In het zomernummer van RetailTrends liet de eigenaar weten ook graag in grote steden vestigingen te willen openen. Zo zou Utrecht ‘gillen om een FAME’. Hij zegt daar echter niet de ruimte te krijgen qua huuronderhandelingen. “Ik wil geen contract van vijf jaar, en geef geen bankgarantie af. Ik wil me niet vastleggen, want ik weet niet hoe de markt er over vijf jaar uitziet.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!