American Apparel ontslaat oprichter

Oprichter Dov Charney is definitief aan de kant gezet door kledingketen American Apparel. Dat heeft het Amerikaanse concern dinsdag bekendgemaakt. Charney was in juni al ontslagen als ceo, maar was nog als consultant in dienst.

De beslissing in juni was het gevolg van een lopend onderzoek naar vermeend wangedrag van de controversiële topman. De afgelopen jaren werd Charney meerdere malen beschuldigd van seksuele intimidatie. Zijn definitieve vertrek is volgens de raad van het bestuur het gevolg van schending van zijn arbeidsovereenkomst. De oprichter zou volgens de New York Post alweer azen op een terugkeer bij de winkelketen met de hulp van een overnamekandidaat.

American Apparel maakt verder bekend Paula Schneider per 5 januari aan te stellen als nieuwe ceo. Zij vervangt Scott Brubaker, die in oktober nog John Luttrell verving als interim-ceo. Schneider was als laatst werkzaam als ceo van textielbedrijf Warnaco.

De Amerikaanse modeketen verkeert in zwaar weer. Vorig jaar werd een nettoverlies van 106,3 miljoen dollar (85,3 miljoen euro) geboekt, tegen 37,3 miljoen een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van dit jaar staat American Apparel 40,9 miljoen dollar in het rood.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!