Paradigit probeert gratis sameday-delivery

Computerwinkelketen Paradigit is in Eindhoven begonnen met gratis bezorging op dezelfde dag. Bestellingen die voor vijf uur ’s middags binnenkomen worden nog dezelfde avond door een koerier bezorgd. Dat laat directeur Arjen de Koning weten aan de NOS.

Paradigit wil in 2015 ook vanuit andere filialen starten met sameday-delivery. “Doordat we vanuit winkels alleen maar de laatste paar kilometers hoeven te regelen, kunnen we snel en goedkoop aan huis leveren”, aldus De Koning. Hij hoop dat meer winkelketens zich bij het initiatief aansluiten.

Paradigit volgt het voorbeeld van onder meer G-Star, Sneaker District en Fab, die in Amsterdam gratis sameday-delivery aanbieden. Deze spelers maken gebruik van de technologie van Paazl. De softwareleverancier ziet de afgelopen tijd met name uit de hoek van retailers met fysieke winkels een toename in de interesse in supersnel lokaal bezorgen, zegt directeur Bernard Schreiner. “De consument vraagt hiernaar, hij wil het liefst zijn bestelling zo snel mogelijk in huis hebben.”

Coolblue introduceerde twee jaar terug al bezorging op dezelfde dag, maar klanten moeten daar 17,95 euro extra voor betalen. Bol.com kijkt voor het aanbieden van sameday-delivery naar de supermarkten van zusterbedrijf Albert Heijn, maar concrete plannen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!