'American Apparel zegt nee tegen overname'

American Apparel vindt het overnamebod op de modeketen ver onder de maat. Dat laat een ingewijde weten aan persbureau Reuters. De raad van bestuur denkt volgens hem aan een bedrag dat vele malen hoger ligt.

Het bod van maximaal 1,40 dollar per aandeel, 31 procent boven de slotkoers van vrijdag, is afkomstig van Irving Place Capital. Die investeringsmaatschappij wil oprichter Dov Charney weer terug naar American Apparel brengen. Charney werd vorige week als consultant ontslagen door American Apparel, nadat hij in juni al aan de kant was gezet als ceo. De Amerikaanse modeketen beschuldigde hem onder meer van seksuele intimidatie en misbruik van collectieve fondsen.

De raad van bestuur van American Apparel komt naar verwachting niet voor januari met een reactie, omdat het bod formeel nog geëvalueerd moet worden. Het is volgens de ingewijde echter het slechtst denkbare moment om de keten te verkopen. American Apparel heeft zijn beurswaarde de laatste jaren fors zien teruglopen, doordat de fashionretailer diep in de rode cijfers is gedoken. Over de eerste negen maanden van dit jaar werd 40,9 miljoen dollar verlies geboekt. De modeketen staat echter ‘aan de vooravond van een ommekeer en het realiseren van de werkelijke waarde’, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!