Klaas Boon treedt terug bij Boon Beheer Groep

Commercieel directeur Klaas Boon maakt bij supermarktorganisatie Boon Beheer Groep plaats voor zijn zoon Willem, die momenteel adjunct-directeur is. Hij heeft zijn vertrek aangekondigd in een brief aan relaties, meldt Distrifood.

Klaas Boon blijft als adviseur betrokken bij het familiebedrijf. Willem Boon neemt zijn directeursfunctie per 1 januari 2015 over. De topman is inmiddels al 53 jaar betrokken bij de organisatie.

Boon Beheer Group belevert 55 supermarkten in Zuidwest- en Midden-Nederland. Boons supermarktformule MCD bestaat uit 35 winkels en is goed voor een marktaandeel van 0,6 procent. Daarnaast beschikt de retailer over drie vestigingen van Boon’s Markt.

Vader en zoon zien voldoende mogelijkheden voor de kleine supermarktketen met een historie die teruggaat tot 1888. “Willem zou echt niet voor het familiebedrijf gekozen hebben als de toekomst ongewis zou zijn”, aldus Klaas Boon in het aprilnummer van RetailTrends. "Randvoorwaarden zijn ons lidmaatschap van Superunie dat onze inkooppositie garandeert en ons creatieve vermogen om onze kleindschaligheid te compenseren met een uitstekend assortiment en servicegericht personeel, zodat onze klanten ons trouw blijven." Daarnaast is een tegenbeweging gaande van kleine foodretailers als Marqt, signaleert Willem Boon. “Het wordt juist voor de grotere bedrijven lastiger om hun positie vast te houden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!