Coop voorbij de miljard euro omzet

Coop heeft zijn omzet over 2014 met 3,3 procent zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De totale consumentenomzet kwam uit op 1,01 miljard euro, waarmee de supermarktketen op jaarbasis voor het eerst meer dan een miljard euro heeft geboekt. Dat heeft Coop woensdag bekendgemaakt.

De mijlpaal wordt onder meer veroorzaakt door de toename van het winkelbestand met twaalf naar 241 supermarkten. Coop nam in 2012 in totaal 54 C1000-winkels van concurrent Jumbo over, waarvan er inmiddels 46 van zijn omgebouwd. Mede daardoor groeide het aantal klanten, terwijl ook het gemiddelde kassabonbedrag licht toenam.

In 2014 heeft Coop ook gebouwd aan modernisering van de winkels, een betere prijspositionering en vereenvoudiging van het distributienetwerk, laat het concern verder weten. Zo levert Coop sinds afgelopen september zijn kruidenierswarenassortiment vanuit het voormalige distributiecentrum van C1000 in Gieten.

Onlangs maakte PLUS al bekend in 2014 de grens van twee miljard euro aan omzet te hebben doorbroken. Jumbo boekte over het afgelopen jaar 6,82 miljard euro omzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!