Autoverkopen lopen verder terug

De verkoop van nieuwe personenauto’s is in 2014 met 6,9 procent gedaald tot 387.835 stuks. In 2013 werden er nog 416.674 verkocht, zo laten RAI Verenigng, BOVAG en RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie weten.

‘Voor de Nederlandse autobranche is 2014 een moeizaam jaar geweest, waarin niet geprofiteerd kon worden van het licht toenemende consumentenvertrouwen’, aldus de organisaties. Consumenten investeerden vorig jaar volgens hen liever in het aflossen van hypotheken of in het financieren van verbouwingen in plaats van een nieuw auto.

Volgens kennisbureau Aumacon was 2014 met deze resultaten het op één na slechtste verkoopjaar sinds 1969. Alleen in 2009 werden minder auto’s verkocht. Voor dit jaar wordt een lichte groei ten opzichte van afgelopen jaar verwacht. Naar schatting worden dit jaar 400 duizend nieuwe auto’s verkocht. Vooral in de laatste maanden van het jaar houdt de branche rekening met een stijgende vraag vanuit de zakelijke markt vanwege fiscale wijzigingen per 1 januari 2016.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!