Imaginarium doet opnieuw een winkel dicht

Speelgoedketen Imaginarium heeft eind vorige maand opnieuw een winkel gesloten. Nadat de winkelketen afgelopen zomer na een faillissement afscheid nam van twee van zijn vijf verkooppunten, is nu ook de winkel in Arnhem dicht.

Imaginarium maakte in juli onder dezelfde masterfranchisenemers een doorstart, waarbij de winkel in Arnhem volgens curator Nils Reerink 'uiteindelijk' ook open werd gehouden. Na de kerstperiode is die winkel echter alsnog gesloten, waardoor alleen de fysieke filialen in Amsterdam en Haarlem overblijven.

Imaginarium liet na de doorstart al weten zich meer op online verkoop te willen richten. In dat licht werd in november een nieuwe webwinkel gelanceerd, waarop klanten onder meer de kans hebben om met 3D-printers te experimenteren. De lancering van de website gold als eerste stap binnen de nieuwe strategie van de Spaanse winkelformule in ons land.

Imaginarium heeft als doelstelling om het online bezoekersaantal in de komende drie jaar jaarlijks te verdubbelen. Daarvoor heeft de retailer onder meer de handen ineen geslagen met het bureau Affiliate4you. Daarnaast verkoopt Imaginarium sinds eind vorig jaar een groot deel van zijn assortiment via bol.com.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!