De Tuinen verdubbelt distributiecentrum

De Tuinen is vorige maand gestart met de verdubbeling van zijn distributiecentrum in Beverwijk. De gezondheidswinkelketen doet dat om zijn onverminderde groei bij te houden, laat algemeen directeur Colinda Hoegee weten tegenover vakblad Careality.

De Tuinen is in vijf jaar tijd gegroeid van 71 naar bijna 150 vestigingen. En 2015 gaat een ‘game-changing jaar’ worden, aldus Hoegee. “Niet alleen omdat we fysiek groeien met minimaal twintig winkels en een dubbel zo groot distributiecentrum, maar we gaan ook groeien door alle technologische investeringen.”

Hoegee nam vorig jaar het stokje over van Dick de Lange, die 8,5 jaar in dienst was als algemeen directeur. Hij liet een jaar geleden aan RetailNews weten het winkelbestand in 2018 verdubbeld te willen hebben naar 250 filialen. Afgelopen jaar moesten dertig nieuwe winkels geopend worden, maar dat zijn er uiteindelijk twintig geworden.

De opening van fysieke vestigingen wordt gefinancierd met eigen geld, laat Hoegee weten. Acht jaar terug was het concern nog verliesgevend en werden maximaal twee winkels per jaar geopend. “De bedrijfsboekhouding is net als een ouderwets huishoudboekje: eerst sparen voor je geld uitgeeft”, stelt zij.

Door goed op het geld te letten, de kosten te drukken en de omzet te verhogen is De Tuinen daar gekomen waar ze nu zijn, aldus Hoegee. Kredietmanagement is volgens haar belangrijk. “Een paar jaar terug hebben we onze betalingsstromen aan leveranciers in kaart gebracht en daar sturen we nu heel strak op.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends