Euretco bevestigt gesprekken over overname

Euretco is in gesprek met een Duitse inkooporganisatie over een mogelijke overname. Dat laat de retailserviceorganisatie desgevraagd weten aan RetailNews. Dinsdag maakte De Financiële Telegraaf melding van verregaande onderhandelingen met EK servicegroup.

Euretco wil alleen laten weten dat de organisatie reeds een zakelijke relatie met de bewuste Duitse speler heeft, doordat die partij enkele private labels van Euretco aanbiedt aan zijn leden. “Een verdergaande transactie is mogelijk maar nog niet gefinaliseerd”, laat de organisatie weten, zonder daar verder op in te willen gaan.

De gesprekken lopen al bijna een jaar, stelt directeur Caroline Damwijk van Euretco-formules Libris- en Blz tegenover Boekblad. Mocht de deal rondkomen dan gaat de organisatie volgens haar weg bij private investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners, om weer een coöperatie te worden.

EK servicegroup is net als Euretco een inkoopcollectief en met zo’n 2200 leden actief op het gebied van living, comfort, family en fashion. Euretco is in ons land actief met formules als Intersport, Runnersworld en sinds kort de bouwmarkten van Multimate, Hubo en Fixet. Ook de Nederlandse retailorganisatie beschikt over ongeveer 2200 aangesloten ondernemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!