Maaltijdservice Spar landelijk uitgerold

Consumenten uit het hele land kunnen sinds maandag gebruikmaken van de online maaltijdservice Eet Smakelijk van Spar. Via een bestelformulier of de website van de supermarktketen kunnen ze een keuze maken uit onder meer verse kant en klaar maaltijden, soepen, salades en nagerechten.

Klanten kunnen hun bestellingen afhalen in de supermarkt of thuis laten bezorgen voor 4,95 euro. De levertijd is vier werkdagen. De landelijke uitrol komt na een pilot die bij een aantal Spar- en Attent-vestigingen plaatsvond. Zowel ondernemers als klanten reageerden enthousiast, stelde senior categorymanager Geertrui Klostermann naar aanleiding van de proef. De maaltijdservice wordt later dit jaar ook geïntroduceerd bij een aantal supermarkten van zusterbedrijf Attent.

Sinds dit jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor zorgverlening, zoals het voorzien van maaltijden voor ouderen. Met de maaltijdservice wil Spar hier naar eigen zeggen op inspelen. Daarnaast focust de supermarktketen al langer op oudere consumenten liet algemeen directeur Sjaak Kranendonk eerder weten in RetailTrends. Hoewel nog niet alle ouderen zich online goed kunnen redden, zal het aandeel dat zijn weg erl kan vinden op het internet de komende jaren stijgen, aldus Kranendonk. Naast deze bevolkingsgroep richt de supermarktketen zich op krimpgebieden. “Regio’s waar geen supermarkten meer zijn of waar deze uit het straatbeeld zullen verdwijnen, kunnen we toch blijven bedienen met onze online bestelservice.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!