Nieuw initiatief voor ‘eerste verpakkingsvrije winkel’

Opgeweckt Noord opent in april of mei in Groningen naar eigen zeggen de eerste verpakkingsvrije winkel van ons land. Ondernemers en oprichters Dorothea Piek en Tonny Straatman zijn daarvoor onder meer een crowdfundingsactie gestart.

Het winkelpand aan de Astraat wordt momenteel verbouwd voor de komst van Opgeweckt Noord. Het grootste deel van de financiering is gedekt door de bank, terwijl de ondernemers zelf ook geld inleggen. Het restbedrag van minimaal 25 duizend euro wordt sinds maandag opgehaald via crowdfunding. Na twee dagen is zo’n tienduizend euro in Opgeweckt Noord geïnvesteerd.

De producten in de winkel worden zonder verpakking aangeboden. De verpakkingen kunnen de klanten zelf meenemen of bij de kassa kopen, waarbij Opgeweckt Noord gebruik wil maken van een statiegeldsysteem. “Op deze manier kan het voedseloverschot teruggedrongen worden en de afvalberg worden verkleind”, aldus de ondernemers.

In het midden van de winkel komt een keuken waar klanten kunnen hun ontbijt en lunch kunnen kopen, die gemaakt zijn van producten uit de winkel. Het pand krijgt de beschikking over flexibele werkplekken waar klanten hun aankoop direct kunnen nuttigen.

Bag&Buy wil eveneens een verpakkingsvrije winkel openen met behulp van crowdfunding. Initiatiefnemer Wim van Dijk is daarvoor op zoek naar een geschikt pand in Utrecht. De eerste Bag&Buy moet komende zomer geopend worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!