Britse marktleider DFS expandeert naar Nederland

De Britse meubelketen DFS heeft op woonboulevard Cruquius in Haarlemmermeer zijn eerste winkel buiten zijn thuisland geopend. DFS heeft binnen het Verenigd Koninkrijk meer dan honderd eigen winkels waarin stoelen en banken worden verkocht. Naar eigen zeggen is de keten hier met een marktaandeel van 25 procent marktleider.

Uitbreiding naar ons land is volgens ceo Ian Filby voor de hand liggend omdat bevoorrading redelijk eenvoudig is vanwege de nabijheid. Daarnaast is er volgens hem in Nederland niet één grote speler die de markt van banken beheerst. ”We ontdekten een gat in de markt voor betaalbare kwaliteitsmeubelen die ook in termijnen betaald kunnen worden”, vult operationeel directeur Keith Baker aan.

DFS richt zich op zowel het middensegment als de bovenkant van de markt. De meubelketen is sinds 2010 in handen van investeringsmaatschappij Advent International en opende de afgelopen vier jaar ruim dertig nieuwe vestigingen. Over 2013 boekte DFS een omzet van meer dan een miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!