Doorstart van Mexx loopt vertraging op

De Nederlandse curatoren van Mexx hebben nog geen doorstart weten te verwezenlijken voor het failliete kledingconcern. Daardoor kunnen ook hun Belgische collega’s voorlopig de landelijke tak niet verkopen. Dat laat curator Valère Vereecke weten aan De Tijd.

De Europese hoofdzetel van Mexx is in ons land gevestigd. Afgelopen woensdag zou uitsluitsel over een overname worden gegeven, maar dat is volgens Vereecke niet gebeurd. “Ook in de dagen daarna kwam er geen nieuws uit Nederland. Mijn collega-curator en ik namen tientallen keren contact op met de Nederlandse curatoren, maar we kregen nooit antwoord.”

De drie geïnteresseerde partijen in de Belgische tak willen pas bieden wanneer er een oplossing is voor het hoofdconcern van Mexx. “De Belgische kandidaten willen weten of Mexx Europe wordt overgenomen door een investeringsfonds, dat op korte termijn denkt, of een kledingbedrijf, dat op lange termijn denkt”, aldus Vereecke. Hij verwacht dat er deze week meer duidelijkheid komt.

De negen winkels in België zijn inmiddels gesloten om de verliezen niet verder op te laten lopen. De resterende voorraad wordt verkocht via de vijftien shop-in-shops binnen warenhuisketen Inno.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!