'Lagere winkelhuur zorgt dit jaar voor meer winst'

Een ruime meerderheid van de retailers in ons land verwacht dit jaar meer winst te boeken in vergelijking met afgelopen kalenderjaar. 57 procent van de ketens is positief gestemd, tegenover 64 procent van de zelfstandigen. Dat blijkt uit het Eindejaarsonderzoek van RetailTrends en Q&A Research & Consultancy onder 130 retailers, waarvan de resultaten in het januarinummer van RetailTrends verschijnen.

Het optimisme over de winstcijfers heeft niet alleen te maken met marge- en omzetontwikkelingen, maar vooral met lagere kosten op het gebied van winkelhuren. In 2014 zag de helft van de ketens zijn huurprijs dalen. Voor komend jaar verwacht 44 procent dat de huur nog verder naar beneden gaat.

Vooral non-foodretailers profiteerden in 2014 van een dalende huur. Bijna veertig procent kreeg te maken met lagere winkelhuren, tegenover veertien procent van de foodretailers. Dat beeld houdt komend jaar stand. Ruim dertig procent van de non-foodretailers verwacht opnieuw een huurdaling, terwijl dat binnen de foodbranche veertien procent is.

Van de zelfstandigen verwacht 61 procent dat de huurprijs voor hun winkelpand komend jaar gelijk blijft aan 2014. Blijkbaar kunnen ze geen vuist maken zoals ketens dat wel kunnen, analyseert managing director Frank Quix van Q&A.

In het januarinummer van RetailTrends worden meer prognoses voor 2015 belicht. Zo komen de uitbreidingsplannen van retailers aan bod. Foodretailers verwachten dit jaar meer winkels te openen, terwijl non-foodspelers nadrukkelijker naar het buitenland kijken voor hun expansie. Het januarinummer verschijnt eind deze week met EtailTrends 1. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op jaarlijks elf keer RetailTrends en zes keer EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!