V&D neemt drastische maatregelen

V&D heeft nieuwe maatregelen aangekondigd die de winkelketen naar een structureel lager kostenniveau moet brengen. Zo worden nog eens vijftig arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor geschrapt en krijgt het overige personeel een loonsverlaging van 5,8 procent.

De maatregelen zijn nodig om te concurreren met nieuwe aanbieders en de snel groeiende online markt, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. V&D doet daarvoor een beroep op al zijn stakeholders, die maandag zijn geïnformeerd. Zo gaat de winkelketen opnieuw onderhandelen over alle huurcontracten om de huurlasten permanent te verlagen.

V&D kondigde anderhalf jaar terug al een reorganisatie aan, waarbij 169 banen werden geschrapt. Bij de nieuwe herstructurering vervallen nog eens vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het servicecenter in Amsterdam. Het overige personeel krijgt behalve een loonsverlaging ook te maken met een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling, die is gebaseerd op de cao voor de mode- en sportdetailhandel. Deze regeling werd vorig jaar al voor nieuwe medewerkers ingevoerd.

V&D heeft gesprekken gevoerd met de vakbonden over deze maatregelen, aldus de woordvoerder. FNV Bondgenoten wees er eind 2014 al op dat het personeel door deze regeling behalve minder salaris ook minder vakantiedagen, minder toeslagen en niet langer inzetbeperkingen voor avonden en zaterdagmiddag krijgen.

De retailer begrijpt dat de forse maatregelen impact zullen hebben op de medewerkers, laat ceo Don Roach weten. De steun van zijn stakeholders is volgens hem echter nodig om ‘de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en marktontwikkelingen’. Roach wordt per 1 maart opgevolgd door John van der Ent, huidige ceo van Etam Groep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!