Horecafamilie Van der Valk bekijkt de mogelijkheden om dit jaar vestigingen van Valk Versmarkt in Zwolle en het Noord-Hollandse Akkersloot te openen. De eerste Valk Versmarkt opende onlangs zijn deuren in Voorschoten.
"De eerste drie dagen had ik al bijna drieduizend klanten”, zegt mede-initiatiefnemer Marcus van der Valk in De Telegraaf. In de vestiging met een verkoopvloeroppervlak van 850 vierkante meter vinden klanten een versassortiment dat uit 4500 items bestaat. Dagelijks worden er onder meer verse maaltijden bereid. “Omdat we de inkoop van de restaurants en winkels kunnen combineren, kunnen we lagere prijzen bedingen bij leveranciers”, aldus Van der Valk.
Die prijs-kwaliteitverhouding is erg belangrijk voor het concept, zegt hoofd inkoop Frits Schoemaker in het januarinummer van RetailTrends. Valk Versmarkt wil zich onderscheiden van supermarkten door versproducten van hoogstaande kwaliteit tegen concurrerende prijzen aan te bieden. “Dan nemen we maar genoegen met wat minder marge”, aldus Schoemaker.
Bekijk op RetailWatching een sfeerimpressie van Valk Versmarkt in Voorschoten.
Van der Valk plant twee nieuwe versmarkten
Gepubliceerd op 20 januari 2015 om 00:00
Reacties 0