Saladeformule SLA ziet mogelijkheden om buiten Amsterdam en ook over de landsgrenzen vestigingen te openen. Dat laat oprichter Jop van de Graaf weten in het januarinummer van RetailTrends.

SLA beschikt sinds de oprichting anderhalf jaar terug over vijf vestigingen in de hoofdstad. De retailer kijkt momenteel rond in Utrecht, zegt Van de Graaf. Verder ziet hij mogelijkheden in Rotterdam en Den Haag en middelgrote steden als Haarlem, Leiden en Groningen.

Ook in het buitenland liggen er volgens de oprichter voldoende kansen. Zo zijn er in Duitsland en in de Scandinavische landen geen vergelijkbare concepten op de markt. “Maar we hebben geen haast. Eerst rustig groeien in Nederland, dan kijken we daarna over de grens.”

Het liefst opent Van de Graaf op iedere hoek van de straat een vestiging. Het hogere doel van SLA daarbij is om ‘een kleine bijdrage aan een hopelijk grote verandering te kunnen leveren door gezonde voeding toegankelijk te maken en mensen hierover te informeren’, zegt hij in RetailTrends. In het januarinummer vertelt hij meer over initiatieven als SLA LAB, de app van de foodformule en de samenstelling van de menukaart. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends. Kijk voor een impressie van SLA op RetailWatching