Marqt voorziet vijf nieuwe winkels en winst in 2015

De biologische supermarktketen Marqt opent dit jaar vijf nieuwe vestigingen, waaronder de eerste in Utrecht. Daarnaast denkt Marqt voor het eerst zwarte cijfers te schrijven. Dat laat medeoprichter Quirijn Bolle weten tegenover Elsevier.

Marqt beschikt momenteel nog over twaalf vestigingen, waarvan acht in Amsterdam, twee in Rotterdam en een filiaal in Haarlem en Den Haag. De retailer wil volgens Bolle alleen op ‘logische’ plekken openen, bijvoorbeeld niet buiten de grote studentensteden. De mensen in de buurt moeten dezelfde interesse en achtergrond hebben, zegt hij. “Vaak zijn dat wat hoger opgeleide mensen, al hebben we geconstateerd dat inkomen geen bepalende factor is.”

De gemiddelde prijs van producten bij Marqt is de afgelopen jaren met dertig procent omlaag gegaan, stelt Bolle. Dat komt vooral doordat het aanbod prozaïscher is geworden. Ceo Meike Beeren liet onlangs al weten niet blij te zijn met het elitaire imago van de keten. “Het wordt gelukkig steeds normaler om bij Marqt boodschappen te doen”, zegt Bolle nu.

Marqt heeft zichzelf geen doelen gesteld voor de uitbreiding van zijn winkelbestand. Een bepaald aantal winkels ambiëren is volgens Bolle ‘het oude denken’. “Wat maakt het uit hoe groot je bent, hoeveel winkels je hebt? Onze enige missie is om meer mensen blij te maken.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends