Sligro boekt iets meer winst in 2014

Sligro Food Group heeft vorig jaar met 69 miljoen euro meer winst geboekt dan in 2013. De nettowinst steeg met anderhalf procent, zo laat het concern achter EMTÉ donderdag weten.

Het foodconcern liet eerder deze maand al weten dat zijn omzet met drie procent was toegenomen tot 2,57 miljard euro dankzij een groei van het foodservicekanaal. EMTÉ zag de omzet juist met twee procent teruglopen naar 823 miljoen euro.

Ook het bedrijfsresultaat van de foodretailtak is vorig jaar lager uitgevallen dan in 2013, zo blijkt de nieuwste cijfers. De daling van zeven naar zes miljoen euro wordt volgens het concern veroorzaakt door incidentele resultaten. Zo zag Sligro online boodschappendienst Superdirect.com failliet gaan en sloot Spar, waar het concern voor 45 procent eigenaar van is, zijn distributiecentrum in Alkmaar.

Sligro verwacht dit jaar voor het eerst sinds 2008 een groei in de totale foodservicemarkt, terwijl ook de foodretailsector bescheiden zal groeien. Hoewel de prijzen in de supermarkten onder druk blijven staan, verwacht het concern geen extra prijsdruk in 2015.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!