Jumbo en Coop claimen 83 miljoen van Sligro

Jumbo en Coop claimen 83 miljoen van Sligro

Jumbo en Coop willen 83 miljoen euro zien van Sligro omdat de financiële situatie van supermarktketen Emté te rooskleurig zou zijn voorgespiegeld. Een dagvaarding is vrijdag bij Sligro op de mat gevallen.

Jumbo en Coop zeggen in de dagvaarding dat een onjuist beeld is gegeven van Emtés historische winstgevendheid, waardoor de resultaten na de overname achterbleven bij de verwachtingen. Sligro heeft de situatie bewust anders voorgesteld, stellen de ketens. De betaalde koopsom van 410 miljoen euro moet daarom met de genoemde 83 miljoen euro worden gecorrigeerd.

Sligro wijst erop dat bij de deal een maximale aansprakelijkheid is afgesproken van 22 miljoen euro. Bovendien ontkent het groothandelsbedrijf dat er bewust zaken verkeerd zijn voorgespiegeld. Daarom bestaat er volgens het concern 'geen enkele aanleiding' om Jumbo en Coop te compenseren, ook niet voor een maximum van 22 miljoen. Sligro zegt dat de claim feitelijke en juridische basis ontbreekt en ziet de procedure met vertrouwen tegemoet.

De claim tegen Sligro hangt al sinds september in de lucht. De voormalige eigenaar van Emté zei al eerder 'niets te verbergen' te hebben. Onlangs bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Jumbo en Coop getuigen onder ede mogen horen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!