Verkoop e-books bijna een kwart in de plus

Het aantal verkochte e-books in ons land is in het vierde kwartaal van 2014 met 22 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van distributeur CB.

In totaal werden er vorig jaar meer dan 2,2 miljoen e-books gedownload, tegenover 1,9 miljoen in 2013. Het aandeel van e-books in de totale boekverkoop is nog beperkt. In 2014 maakte digitale boeken daar vijf procent van uit. Vooral kinderboeken, non-fictie en educatieve boeken worden volgens het CB nog vaak als fysiek boek verkocht.

Als het aantal uitleningen via bibliotheek.nl wordt meegenomen, zijn er 94 procent meer transacties. Via dit platform hebben consumenten toegang tot ruim 7300 titels. In ons land zijn 191 retailers actief binnen de e-bookbranche, zeven procent meer dan in het vierde kwartaal van 2014. Zo kwam Amazon eind 2014 de Nederlandse markt op en lanceerden bol.com en e-readingservice Kobo een gezamenlijke leesapp. Daarmee kunnen consumenten e-books op zowel hun e-reader en tablet als smartphone lezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!