Bol.com neemt verkooppartners fulfilment uit handen

Zakelijke verkopers via bol.com kunnen de fulfilment van hun orders voortaan bij het platform uitbesteden.  Deze service is woensdag gelanceerd, vertelt director Machiel Tiddens van bol.com Plaza tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Met het zogenoemde Logistiek via bol.com kunnen ondernemers die hun producten via het platform verkopen, hun fulfilment volledig uitbesteden. Naast de orderverwerking en betaling neemt bol.com de in- en opslag, het verpakken en verzenden en de retourafhandeling en klantenservice van de verkoper over.

“Producten die voor 11 uur ’s avonds worden besteld, worden de volgende dag in Nederland en België bezorgd”, aldus Tiddens. Daarnaast kunnen consumenten die producten bij verschillende aanbieders hebben gekocht, de gehele bestelling als één pakket ontvangen. De verkooppartner van bol.com blijft met zijn bedrijfsnaam bij de bestelling en bezorging zichtbaar voor de klant.

De dienst start met een geselecteerd aantal verkopers en wordt naar verwachting begin 2016 breed uitgerold in Nederland en België. Meer dan twaalfduizend ondernemers bieden hun producten aan op bol.com en een op de zes bestellingen bij het platform verloopt inmiddels via een dergelijke verkooppartner. In 2014 boekten de partners een gezamenlijke omzet van honderd miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends