V&D-personeel naar rechter om loonoffer

Meer dan honderd werknemers van V&D zijn van plan om de directie aan te klagen vanwege de eenzijdige loonsverlaging. Dat laten de vakbonden FNV, CNV en De Unie weten aan de Volkskrant.

Het personeel stapt naar de rechter wanneer de loonstrookjes voor februari binnen zijn. Dat is de eerste maand dat de werknemers met 5,8 procent worden gekort. De directie acht het loonoffer nodig om het voortbestaan van de warenhuisketen te waarborgen. De werknemers krijgen echter geen baangarantie in ruil voor het loonoffer.

Een deel van het personeel is bereid om salaris in te leveren, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer. “Maar enkel als daar een garantie tegenover staat.” Anders lopen ze volgens hem het risico alsnog hun baan kwijt te raken en vervolgens een lagere WW-uitkering te krijgen.

De vakbonden zijn momenteel aan het inventariseren hoeveel medewerkers precies een rechtszaak willen aanspannen. “Een overgrote meerderheid van de leden gaat zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D”, aldus FNV-bestuurder Niels Suijker na ledenbijeenkomsten in Groningen en Amsterdam.

Het is nog onduidelijk of er een collectieve zaak wordt aangespannen tegen de warenhuisketen, of dat er een aantal proefprocessen komt waarvan de uitspraak als precedent voor het overige personeel zal gelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!