Schoenenreus heeft dinsdag voor de tweede keer in twee jaar tijd uitstel van betaling gekregen. Dat bevestigt de rechtbank Oost-Brabant.

De winkels van de schoenenketen blijven 'tot nader order' gesloten. Dat laat Schoenenreus weten in een brief aan het personeel, die in handen is van NU.nl. De tegenvallende resultaten hebben ertoe geleid dat Schoenenreus surseance van betaling heeft moeten aanvragen. De retailer heeft volgens Omroep Brabant tevergeefs geprobeerd om externe geldschieters te vinden. De webwinkel is inmiddels offline gehaald.

Schoenenreus vroeg twee jaar geleden al uitstel van betaling aan, maar kon een faillissement destijds niet voorkomen. De curator van dat faillissement zegt niets te weten van een nieuwe uitstel van betaling. De winkelketen zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Nadat Schoenenreus in 2013 failliet werd verklaard, bleken de eigenaren Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar bereid om twee jaar te investeren in de keten. Tegelijkertijd werden 65 vestigingen gesloten, waardoor circa vijfhonderd medewerkers hun baan verloren. De retailer beschikt sindsdien nog over 141 vestigingen in Nederland en België en zo'n achthonderd tot duizend werknemers.