Halfords houdt 52 winkels over

De curatoren van Halfords hebben overeenstemming bereikt over de herstart van nog eens twaalf verkooppunten. Dat brengt het winkelbestand van de nieuwe Halfords-organisatie op 52 vestigingen.

De kopers zijn bestaande franchisers en oud-personeelsleden, laat de winkelketen weten. Met het huidige winkelbestand beschikt Halfords naar eigen zeggen over een landelijke dekking. De organisatie wordt centraal aangestuurd vanuit Veenendaal en biedt werk aan circa 250 mensen. 

Halfords vroeg in oktober vorig jaar faillissement aan voor de 102 eigen winkels. De 28 franchisenemers die buiten het bankroet vielen, namen al snel meerdere winkels en onderdelen van het hoofdkantoor over uit de failliete boedel. De oorzaak van het faillissement lag volgens Halfords bij de veranderende marktomstandigheden en een moeizaam herstellend economisch klimaat.

Sinds het begin van de crisis in 2008 zag Halfords zijn resultaten fors teruglopen, zo bleek uit het faillissementsverslag van de curatoren. In 2012 en 2013 leed de winkelketen verliezen van respectievelijk 1,3 en 6,6 miljoen euro, waarbij het resultaat over 2012 vertekend is door een bijzondere bedrijfsopbrengst van 3,2 miljoen euro. Toen de keten in 2008 nog onderdeel was van Macintosh Retail Group lag de omzet rond de honderd miljoen euro. In 2013 was dat nog 65 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!