House of Shoes opnieuw failliet verklaard

House of Shoes is dinsdag voor de tweede keer failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. De 27 winkels en de webshop zijn inmiddels gesloten, laat de schoenenketen weten. Ook de vestigingen van zusterformules Verkuilen, Van der Pluijm en De Groot zijn dicht.

House of Shoes werd in oktober 2012 voor de eerste keer failliet verklaard. Enkele maanden later maakte de winkelketen onder de vleugels van investeringsmaatschappij Vagomij een doorstart met dertig van de 41 vestigingen. Zowel House of Shoes als curator Olaf Poorthuis is niet bereikbaar voor meer informatie over het nieuwe faillissement.

House of Shoes werd in 1904 opgericht als fabriek van kinder- en vrouwenschoenen. In 2011 won House of Shoes bij de ING Retail Jaarprijs nog de publieksprijs voor de beste schoenenwinkel van Nederland.

Het faillissement van House of Shoes staat niet op zichzelf. Eerder deze maand ging schoenenketen Taft al op de fles. Daarnaast verkeert Schoenenreus voor de tweede keer in twee jaar tijd in surseance van betaling. Macintosh Retail Group worstelt eveneens met de veranderende marktomstandigheden en onderzoekt onder meer samenwerkings- en consolidatiemogelijkheden om de prestaties van zijn schoenenwinkels te verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!