'Eigenaar dreigt stekker uit V&D te trekken'

Sun Capital investeert niet langer in V&D als werknemers, vastgoedeigenaren en banken geen financieel offer willen brengen. Dat laat een woordvoerder van de V&D-eigenaar weten aan RTL Z.

V&D liet woensdag weten constructieve gesprekken te voeren met alle stakeholders. Sun zou als onderdeel van de gehele herstructurering bereid zijn een significant bedrag te investeren naast de reeds gemaakt investering van meer dan honderd miljoen euro. “We zijn bereid om verdere investeringen in het bedrijf te doen, als V&D van alle belanghebbenden de concessies krijgt, die het nodig heeft”, vult de woordvoerder aan.

V&D voert onder meer een algehele loonsverlaging van 5,8 procent door en heeft vastgoedeigenaren om vier huurvrije maanden en een permanente huurverlaging gevraagd. Meer dan honderd personeelsleden hebben volgens vakbonden inmiddels aangegeven naar de rechter te willen stappen wanneer hun loon over februari binnen is. Daarnaast laten vastgoedexploitanten als Metroprop, dat de warenhuizen in Den Bosch, Heerlen en Sittard bezit, weten niet of ze op het verzoek van V&D ingaan. IEF, eigenaar van V&D-panden in zeven grote steden, wil de huur alleen verlagen als V&D ook minder meters afneemt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!