Jumbo onder vuur om nieuwe werktijdenregeling

Meer dan honderd medewerkers van een Jumbo-distributiecentrum in het Drentse Beilen hebben donderdag het werk neergelegd. De staking duurde enkele uren en was niet georganiseerd door een vakbond.

De werknemers moeten sinds kort meerdere keren per dag klokken en zien naar eigen zeggen dat er minuten van hun pauzes worden afgesnoept. Daarnaast zijn ze bezorgd over hun cao die in april afloopt. Jumbo vertraagt het onderhandelingsproces, aldus vakbondsbestuurder Henk van Ploeg van FNV Bondgenoten.

Van Ploeg voorziet meer werkonderbrekingen. Bij andere dc’s van de Veghelse supermarktketen heerst eveneens onrust, zegt hij. “Het gaat om een opeenstapeling van kleine en grote frustraties waar Jumbo niet serieus mee omgaat.”

Jumbo stelt in een reactie dat de onlangs geïntroduceerde werktijdenregeling en het nieuwe tijdsregistratiesysteem moeten zorgen dat de werknemers voldoende pauze nemen. “We kunnen ons voorstellen dat collega’s vragen hebben over de nieuwe werkwijze. Daarom organiseren we volgende week op onze distributiecentra opnieuw inloopspreekuren”, aldus de keten. In maart vinden volgens Jumbo cao-gesprekken met de vakbonden plaats.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends